Ελληνογερμανικό Δίκτυο "Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι"

Επίσκεψη του νέου Εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Sören Bartol στην Ελλάδα

15.02.2023 Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης, κ. Sören Bartol, στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του ως νέος Εντεταλμένος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.


  • 15.02.2023

Αμέσως μετά την ανάληψη του αξιώματος του Εντεταλμένου της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας για το δίκτυο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης τον Ιανουάριο του 2023, ο κ. Sören Bartol δε χάνει χρόνο και επισκέπτεται την Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί από κοντά με τους συνομιλητές του. Σε ένα γεμάτο πρόγραμμα με πολλές συναντήσεις με παράγοντες της ελληνικής πολιτικής σκηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης ο νέος Εντεταλμένος για την ΕΓΣ από γερμανικής πλευράς, δίνει το στίγμα της ανανέωσης και της επανεκκίνησης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Σκοπός του ταξιδιού του η ενίσχυση των αυτοδιοικητικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας υπό το πρίσμα των νέων προκλήσεων του σήμερα, μέσα από την εμπλοκή ολοένα και περισσότερων παραγόντων και την εισαγωγή νέων θεματικών συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Βartol θα συναντηθεί αρχικά με το  Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. Έρνστ Ράιχελ και εν συνεχεία  θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Εντεταλμένο του Έλληνα Πρωθυπουργού για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κ. Στέλιο Πέτσα όπου θα συζητήσουν την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους και θα θέσουν τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν. Εν συνεχεία, ο Γερμανός Εντεταλμένος για την ΕΓΣ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με θέμα την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ενώσεων Δήμων των δύο χωρών και την προώθηση νέων θεματικών συνεργασιών κι έπειτα με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του ο Γερμανός Εντεταλμένος θα έχει γεύμα εργασίας με τους εκπροσώπους των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και θα μετάσχει ως ομιλητής στην κοινή εκδήλωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με το πολιτικό ίδρυμα Friedrich-Ebert (FES) με θέμα «Δημοκρατία και κοινωνική συνοχή: Ο ρόλος της κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής». Ακόμη, θα παραβρεθεί απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό στην Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί με το Δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και θα έχει συνάντηση εργασίας με  τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη.

  Facebook Post